top of page

EL PROJECTE

Els artistes van amb tractor és un homenatge al paisatge rural i els seus protagonistes.

He utilitzat un drone per documentar la vida de pagès des d'un pla zenital.  Aquest pla dóna a la terra i als seus escultors i escultores una imatge de llenç, talment com una pintura. Els pagesos i les pageses fan de la seua terra el llenç convertint-se així en artistes.

 

Vaig començar el projecte a Les Garrigues per donar visibilitat a la meua comarca. L'agricultura pot ser un instrument  turístic i cal donar-li aquesta importància. És el llegat que tenim al pla de Lleida i que costa vendre però que té un encant per explotar. La floració dels ametllers, un mar de flors blanques que inunden part de la comarca, és un exemple per atreure un públic forà, que valorarà el fruit de la floració, l'ametlla.

La meua intenció era fer una exposició de fotos i vídeos exaltant el món rural, on el públic es quedés meravellat amb les imatges i mirés l'agricultura des de la perspectiva de l'art. Però la feina no s'acabava amb l'exposició,  vaig voler continuar investigant el camp a vista d'ocell més enllà de la meua comarca. D'aquesta manera he descobert un món que no té fi,  l'agricultura està a tot arreu i no s'atura. És un art efímer i alhora repetitiu i cíclic: mor i neix, es repeteix i es transforma i torna a començar. Els cultius, els colors, les formes, les estacions, les feines del camp que no paren i el fruit que n'és el triomf. Al final quelcom tan quotidià que passa desapercebut acaba sent un instant brillant, un quadre, un moment que és talment una obra d'art vista des del cel.

Els artistes van amb tractor va néixer per ser una exposició però no per quedar-se només a les parets d'una sala d'exposicions. He volgut transformar-ho en un web que li doni una continuïtat en el temps que perdurarà gràcies a internet i les xarxes socials. Els artistes van amb tractor creix i cada cop agafa més territori, més cultius i més pobles.

És un web que va lligat a un canal de Youtube: Els artistes van amb tractor i un Instagram: @artistestractor on vaig descobrint i mostrant nous projectes i nous artistes.

És un projecte transversal que em fascina i em fa buscar noves històries del món de la pagesia per plasmar-les en forma d'imatge i compartir aquesta poesia rural sense fi.

El projecte ha estat guardonat amb el Premi Especial del Jurat del 31è Premi Pica d'Estats

pica-estats.png
bottom of page